Visokokvalitetna i lagana japanska blanjalica marke SUIZAN. Kanna blanjalice su vrlo jednostavne za obradu. Oštrica je izrađena od visokokvalitetnog dvoslojnog laminiranog japanskog čelika i prije prve uporabe mora se ugraditi u tijelo blanjalice tapkanjem čekićem, koji također određuje veličinu strugotina materijala koji se uklanja. Ako želite učiniti čip tanjim, samo udarite u tijelo blanjalice. Blanjalica je dizajnirana za sve vrste stolarskih radova - debljina čipa i finoća površine temelje se na osobnim postavkama oštrice. U idealnom slučaju, oštrica bi trebala stršiti 0,05 do 0,2 mm od tijela blanjalice. Preklop olakšava razbijanje strugotina i sprječava izvlačenje vlakana.
Japanske blanjalice tradicionalno se koriste povlačenjem jedna prema drugoj. Jedna ruka treba voditi blanjalicu, a druga nježno gurnuti blanjalicu prema materijalu.
Značajke SUIZAN:
- Tip Hira Kanna - jednostavan za korištenje i obradu
- Podesiva širina noža 50 mm
- Preklop olakšava razbijanje strugotina i sprječava izvlačenje vlakana
- Dizajniran za vučnu uporabu
- Kvalitetna izrada bijelog hrasta
- Proizvedeno u Japanu
Kako koristiti japansku blanjalicu
Držite Kannu s obje ruke - jedna ruka drži stražnju stranu blanjalice željezom, a druga tvori L između kažiprsta i palca, držeći dio blanjalice okrenut prema korisniku. Kako se vaša tjelesna težina kreće, povucite Kannu prema sebi stalnim i izvučenim pokretima. Nema potrebe za prekomjernom silom, blanjalica mora raditi glatko.
Kako podesiti oštricu japanske blanjalice
Prilikom pričvršćivanja oštrice čekićem lagano dodirnite vrh glačala. Oštrica bi trebala stršiti približno 0,05 do 0,2 mm. Da biste uklonili oštricu, čekićem lagano udarite u gornje kutove tijela blanjalice. Ako desna ili lijeva strana oštrice previše strše, lagano dodirnite istu stranu kao i izbočena oštrica.
Na što treba paziti
Iako japanska blanjalica nije zahtjevan alat, da bi blanjalica ispravno radila, imajte na umu da morate planirati u smjeru drvenih vlakana, a oštrica ne smije previše stršiti. Inače, japanska blanjalica neće dobro raditi. Japansku blanjalicu potrebno je prilagoditi vlastitim željama prije uporabe.
Širina: 62 mm
Visina: 240mm
Dubina: 32mm
Težina: 710 g
Materijal: Bijeli japanski hrast
Proizvedeno u: Japan
Broj u paketu: 1
Naziv i opis proizvoda strojno su prevedeni. Ispričavamo se za eventualne pogreške.
Japanske blanjalice tradicionalno se koriste povlačenjem jedna prema drugoj. Jedna ruka treba voditi blanjalicu, a druga nježno gurnuti blanjalicu prema materijalu.
Značajke SUIZAN:
- Tip Hira Kanna - jednostavan za korištenje i obradu
- Podesiva širina noža 50 mm
- Preklop olakšava razbijanje strugotina i sprječava izvlačenje vlakana
- Dizajniran za vučnu uporabu
- Kvalitetna izrada bijelog hrasta
- Proizvedeno u Japanu
Kako koristiti japansku blanjalicu
Držite Kannu s obje ruke - jedna ruka drži stražnju stranu blanjalice željezom, a druga tvori L između kažiprsta i palca, držeći dio blanjalice okrenut prema korisniku. Kako se vaša tjelesna težina kreće, povucite Kannu prema sebi stalnim i izvučenim pokretima. Nema potrebe za prekomjernom silom, blanjalica mora raditi glatko.
Kako podesiti oštricu japanske blanjalice
Prilikom pričvršćivanja oštrice čekićem lagano dodirnite vrh glačala. Oštrica bi trebala stršiti približno 0,05 do 0,2 mm. Da biste uklonili oštricu, čekićem lagano udarite u gornje kutove tijela blanjalice. Ako desna ili lijeva strana oštrice previše strše, lagano dodirnite istu stranu kao i izbočena oštrica.
Na što treba paziti
Iako japanska blanjalica nije zahtjevan alat, da bi blanjalica ispravno radila, imajte na umu da morate planirati u smjeru drvenih vlakana, a oštrica ne smije previše stršiti. Inače, japanska blanjalica neće dobro raditi. Japansku blanjalicu potrebno je prilagoditi vlastitim željama prije uporabe.
Širina: 62 mm
Visina: 240mm
Dubina: 32mm
Težina: 710 g
Materijal: Bijeli japanski hrast
Proizvedeno u: Japan
Broj u paketu: 1
Naziv i opis proizvoda strojno su prevedeni. Ispričavamo se za eventualne pogreške.
Category: | Ručna ravnina |
---|---|
Weight: | 0.7 kg |
Be the first who will post an article to this item!
Add a comment